شرحی بر ساختار و ویژگی وال واشر

1403/9/11 webgin
راهنمای مطالعه مقاله

وال واشر یک ابزار نور پردازی است که در مدل های  گوناگونی طراحی و ساخنه میشود . وال  واشر ها در واقع محفظه ایی هستند برای نگهداری عناصری نوری  مانند (LED  )و (COB  )ها . میتواند در شکل های مختلف مثل مربع  گرد با مستطیل باشد . محل قرارگیزی آن میتواند در کنار دیوار یا در خالت آویزان از سقف باشد . قاعدتا جنس قاب از آلومینیوم است تا  انتقال حرارتی مناسبی را داشته باشد . اگر مجموع توان خروجی عناصر نوری بالا باشد میزان گرما تولید شده نیز بالا خواهد بود . و چنانچه ابعاد قاب کوچک باشد ؛ انتخاب فن خنک کننده برای جبران ابعاد کوچک وال واشر گزینه مناسبی است . باید یادآور شویم که موضوع دما  در خصوص با اکثر قطعات الکترونیکی یک عامل مهم در طول عمر مفید آنها میباشد و LED , COB  از این قاعذه مستثنا نیستند . ساختار  وال واشر ها در حالت کلی شامل قاب وال واشز ؛ پی سی بی  ؛ ال ای دی ؛‌درایور ؛ طلق شیشه یا دیفیوزر جهت قرار گرفنم بر روی ال ای دی ها ؛‌سیم و دوشاخه جهت اتصال به برق و یراق مناسب جهت اتصال به بدنه برای آویزان کردن یا نصب در کنار دیوار یا سقف میباشد .

مزایای وال واشر

از مزایای وا واشر شروع میکینم . مهمترین مزیت وال واشرها کم حجم بودن آنها میباشد . در واقع میزان حجم نوری که یک وال واشر که غالبا به صورت خطی در فضا پخش میکند نسبت به حجمی که در فضا اشغال میکند بالاست . البته این موضوع را باید در نظر داشت که چنانچه در ساختار وال واشر از لنز های مخصوص استفاده شده باشد میتوان حجم نور را در یک زاویه مشخص بهینه سازی کرد .

دومین مزیت وال واشزها طول عمر بالای آن میباشد . یا پیشرفت تکنولوژی کیفیت و ساخت قطعات به مروز زمان شامل پیشرفت میشود تکنولوژی ساختی که در وال واشزها استفاده میشود امروزه رو به سوی ال ای دی های اس ام دی رفته که گرماس کمتری زا تولید میکند و عمر طولانی تری دارد . ولی تا کنون که این مقاله در عین ویرایش میباشد وال واشری که با قطعات ال ای دی اس ام دی ساخته شده باشد و در بازار ایران بفروش رفتخ باشد و طیف نوری کامل (FULL SPECTRUM ) باشد بنده مشاهده نکردم . شاید در ظاهر رنگ بنفش یا نچرال داشته باشد و گفته شود که فول اسپکتروم هستند ولی با اندازه گیری طول موج نور حاصله از آنها و استفاده از آنها در گیاهان چیزی دیگری را نشان داده است . بهترین نوع وال واشری که برای رشد گیاهان و گلدان ها  بتوان خرید کرد یا خودتان شروع به ساخت آن کنید ساخت وال واشر با ال اس دی پاور های موجود در بازار است .

سومین مزیت وال واشر ها تعمیر پذیر بودن آنهاست . مروری بر ساختار وال واشر نشان میدهد که متشکل از یک دوشاخه و کابل است که منتهی به یک درایور میشود . وظیفه درایور تبدیل برق شهری به برق DC در جریان ثایت است و در ادامه سر دیگر درایور به مدار غالبا سری شده ی ال ای دی ها میرود . هر کدام از این سه بخش قابل بررسی برای تعمییر هستند . البته در خصوص با وال واشرهای ساخته شده برای اس ام دی هزینه تعمییر واتلاف وقت و تامیین قطعات بصزفه نیست . مخصوصا چنانچه تجهیزات کامل برای تعمییر این سری از قطعات را نداشته باشید .

معایب وال واشر

یکی از عمده معایب وال واشرها مخصوصا وال واشر های موجود در بازار در خصوص با رشد گیاه ؛ امکان قرار گیری در کنار گلدان ها بصورت آسان بطوری که وجه زیبا به محیط بدهد . اغلب وال واشرها را شما یا میبایست به دیوار نصب کنید با از سقف آویزان نمایید یا در بعضی موارد به زیر سقف کتابخانه یا محل نگهداری گلدانها نصب نمایید و در نهایت بعد از پایان کار و از دور نگاه کردن به آن زیاد دلچسب به نظر نمیرسد . لایت میژن برای این موضوع با ارائه محصول چراغ  های پایه دار رشد گیاه این مسئله را حل کرده است . که با رنگ نوری بنفش و نجرال در دو سایز بزرگ و کوچک ارائه کرده است . بدنه این چراغ ها فلزی با رنگ الکترواستاتیک ساخته شده از بهترین نوع ال ای دی و درایور میباشد . میزان روشنایی خطی ست در فرکانس تخصصی پرورش رشد گیاه دارای قابلیت تنظیم میزان روشنایی . برای مشاهده چراغ پایه دار لایت میژن  اینجا را کلیک کنید