نحوه ساخت یک لامپ رشد گیاه در منزل
اگر شما از آن دسته افرادی هستد که علاقمند به امور فنی هستند و مایلند در اوقات فراغت تجربه ساخت وسایلی را داشته باشند که مورد نیازشان است این مقاله برای شماست .
ساختار لامپ
لامپ دارای پنج بخش میباشد که تمامس آنها را میتوانید از بازار خریداری نمایید .مورد اول سرپیچ لامپ میباشد . شما با سزچ سر پیچ 27E به فروشندگان و فروشگاه هایی دسترسی پیدا خواهید کرد که اقدام به فروش انواع سرپیچ لامپ میکنند در زیر شکل یک سرپیچ لامپ نشان داده شده است.
مورد دوم هیت سینک لامپ یا بدنه لامپ میباشد . که با سرچ در اینترنت با فروشگاه هایی آشنا میشوید که اقدام به فروش انواع بدنه لامپ میکنند . بعضی ها تماما آلومینیوم است و بعضی ها دارای روکش پلاستیکی هستند . در شکل زیر تصاویر چند بدنه لامپ را مشاهده مینمایید .
لازم به ذکر است که شما میتوانید از لامپ های از کار افتاده داخل منزل نیز استفاده نمایید .
مورد سوم درایور میباشد . درایور به زبان ساده همان آداپتور است که در محدوده ولتاژو جریان خاصی ساخته شده است غالبا ۳۰۰ میلی آمپر و در رنج وات های مختلف . با سرچ در اینترنت در خصوص با درایور ال ای دی با انواع مختلف آن برای خرید مواجه خواهید داشت . درایور ها دارای رنج مختلفی هستند . به عنوان مثال درایور ال ای دی ۱ تا ۳ وات برای روشن کردت یک ال ای دی پاور تا سه ال ای دی پاور یک وات مناسب هستند . یا یک درایور ۵ تا ۷ وات مناسب برای روشن کردن حداقل ۵ ال ای دی پاور تا ۷ ال ای دی پاور یک وات مناسب است . اکثرا بدون قاب فروخته میشوند در موارد خاص میتوانید بدنه یا قاب درایور را هم جداگانه خرید داشته باشید ولی برای ساخت لامپ نیازی نیست چون درایور در داخل محفظه لامپ قرار میگیرد . در شکل زیر یک درایور ۱ تا ۳ وات را مشاهده مینمایید
دو سری که دارای دو سیم سفید هستند ورودی برق شهری و دوسر دیگر خروجی برق دی سی مورد نیاز ماست .
مورد چهارم ال ای دی پاور است .
ال ای دی پاور نیز در رنگ های محتلف در بازار موجود است . چنانچه برای ساخت لامپ رشد گیاه قصد ساخت دارید در دو رنگ بنفش و نچرال فول اسپکتروم اقدام به خرید آن بفرمایید . شما از ال ای دی پاور رنگ نچرال ساده نمیتوانید برای رشد گیاهان خود استفاده نمایید چون طول موج آنها در طیف کامل نیست و گل ها شادابی خود را از دست میدهند . اگر تمال به استفاده از نور نچرال هستید حتما فول اسپکتروم باشند . تمامی محصولات روشنایی لایت میژن در زمینه رشد گیاه با نور نچرال فول اسپکتروم هستند . ال ای دی پاور دارای دو پایه ورودی ولتاژ مثبت و منفی میباشد که خروجی درایور به آن متصل میشود . در شکل زیر نمای یک ال ای دی پاور را مشاهده میفرمایید.
بر روی پایه ها علامت مثبت و منفی حک شده است . اتصال برعکس به ال ای دی ها سبب سوختن ال ای دی نمیشود تنها باعث خاموش ماندن ال ای میگردد .
و مورد پنجم شما نیاز به یک PCB ال ای دی هستید تا ال ای دی ها را بر روی آن قرار دهید لحیم کنید و سیم های درایور را به آن متص کنید . در شکل زیر تصویر یک پی سی بی 7 وات را ملاخظه میفرمایید .
ال ای دی ها را در محل خودشان در جهت صحیح قرار دهید قبل از آن کف ال ای دی ها را کمی به خمیر سیلیکن یا چسب سیلیکن مخصوص الکتزونیک آغشته نمایید و سپس لحیم کاری کنید . دو دایره ایی که در شکل بالا مشخص شده محل اتصال سیم های درایور به پی سی بی میباشد .
در انتها باید قسمت های مختلف را مونتاژنمایید . زمانی که شما سرپیچ خریداری میکنید از قسمت سر پیچ دو سیم خارج شده که آن دو سیم به قسمت ورودی شهر درایور وصل میشود درایور هم در قسمت پایین سرپیچ در زیر پی سی بی قرار میگیرد . اگر بعضی قسمت های بدنه خوب بهم فیکس نشد با کمی چسب قطره یا چسب سیلیکن بهم فیکس کنید . امیدوارم مطالب گویا بوده باشد . هر سوال یا راهنمایی داشتید با ما در میان بگذارید .