نحوه ساخت یک وال واشر رشد گیاه

1403/9/11 webgin

برای ساخت یک وال واشر مروری دوباره بر ساخنار اصلی آن می اندازیم . شامل دو شاخه کابل دوشاخه درایور پی سی بی ال ای دی ها و ال ای دی ها میباشد . دو شاخه و کابل را بنا به سلیقه خودتان میتوانید براحتی تهیه و موناژ کنید و یا از وسایل الکتریکی از کار افتاده ایی که در کنار دارید استفاه نمایید .

درایور ال ای دی

به زبان ساده درایور ها همان آداپتور هستند . با این تفاوت که ساختار آنها کم حجم و در یک محدوده جریان خاص طراحی شده اند . انواع و اقسام درایور ال ای دی در بازار موجود میباشد . تفاوت درایور ها در غالبا در ولتاژ آنهاست  . در حال حاضر درایور ها در رنج جریانی ۳۰۰ میلی آمپر ساخته میشوند . چون رنج ۳۰۰ میلی آمپر در مصرف بیشتری در برنامه ساخت تولید کنندگان قرار گرفته . ضمن اینکه این درایور ها با توجه به میژان جریان الکتریکی تولید شده گرمای کمتری دارد .

زمانی که شما در اینترنت کلمه درایور ال ای دی را سرچ میکنید با مشخصات مختلفی مواجه میشید . با توجه به اینکه شما چند ال ای دی یک وات را میخواهید روشن نمایید به مشخصات درایور نزدیک تر میشوید . با افزایش رنج تعدا ال ای دی های شما توان درایور متناسب با آن از لحاظ ابعادی بزرگتر  واز لحاظ قیمتی بیشتر میشود . به عنوان مثال یک درایور ال ای دی ۱ تا ۳ وات یعنی اینکه شما از یک تا ۳ عدد ال ای دی را میتوانید به این درایور متصل کنید . درایور ۸ تا ۱۲ وات یعنی اینکه شما تعداد حداقل ۸ تا ۱۲ عدد را میتوانید به این درایور متص نمایید تعداد کمتر از ۸ عدد سبب سوختن ال ای دی های شما و تعداد بیشتر از ۱۲ سبب عملکرد نا مناسب درایور میشود و ال ای دی ها روشن نمیشوند . غالبا بدون قاب یا محفظه میباشند شما در زیر تصویری از یک درایور ال ای دی را ملاحظه میفرمایید.

دو عدد سیم یفیدی که در کنار یکدیگر هستند ورودی برق شهری و دو عدد سیم قرمز و سفیدی که در طرف پیگر هستند مربوط بخ به سر مثبت و منفی خروجی برق دی سی درایور میباشد که به مدار ال ای دی ها متصل میشود .

ال ای دی پاور

ال ای دی پاور از سری ال ای دی خایی میباشد که توان مصرفی در حد ۱ یا ۳ وات را دارند . استفاده از ال ای دی پاور یک وات بدلیل تولید گرمای کمتر را پیشنهاد میکنیم . ال ای دی ها مانند اغلب قطعات الکترونیکی شامل دو پایه هستند یکسر مثبت و منفی . اتصال ولتاٰدی سی به پایه برعکس سبب خاموش ماندن ال ای دی میشود . در زیر تصویری از یک ال ای دی پاور را مشاهده میفرمایید .

همانطور که ملاحظه میفرمایید بر روی پایه ها علامت مثبت ومنفی حک شده اند و در سمت منفی ال ای دی در قسمت بالای آن یک شیار کوچک میباشد که کار را برای تشخیص پایه منفی راحتتر میکند .

اتصال ال ای دی ها در وال واشر بصورت سری میباشد . نیازی به دانستن اینکه اتصال سری یا موازی چگونه است نیست چون با آمدن پی سی بی  های ال ای دی کار برای ساخت راحتتر شده است .

پی سی بی ال ای دی چیست

شما برای روشن کردن ال ای دی ها و اتصال آنها به درایور نیاز به چیدمان  سری دارید . پی سی بی ال ای دی این کار را برای شما راحت میکند . انواع و اقسام پی سی بی در بازار موجود میباشد. در شکل های دوار یا مستطیلی . بر روی پس سی بی جای قرار گیری ال ای دی مشخص شده است . شما زمانی که قصد راه اندازی یک لامپ ۷ وات را دارید . یک پی سی بی ۷ پات نیاز دارید . بر روی این پیسی بی جای ۷ عدد ال ای دی مشخص شده علامت پایه مثبت و منفی مشخص شده ال ای دی را در جای خودش در جهات مناسب قرار میدهید و پایه ها را به محل اتصال پی سی بی لحیم میکنید . بر روی پی سی بی ورودی ولتاژ دی سی نیز مشخص شده است که آن دو سیم قرمز و سفیدی که از درایور خارج شده بود را به محل مشخص شده بر روی پی سی بی لحیم میکنید . و درایور را به برق میزنید و ال ای دیها روشن میشوند . ولی موضوع مهم اینست که پی سی بی بعد از چند دقیقه با حرارت ناشی از  روشن شدن ال ای دی به شدت شروع به گرم شدن میکند و این آغاز مسیر سوختن ال ای دی هاست . برای جلو گیری از این کار و تسریع فرایند خنک سازی پی سی بی  شما به دو مورد وسیله نیاز دارید .

شما برای ساخت یک لامپ به یک پی سی بی گرد برای ساخت یک وال واشر نیاز به یک پی سی بی ال ای دی خطی  و برای یک پرژکتور نیاز به یک پی سی بی مستطیلی دارید

هر مدل دارای وات مشخص است . به عنوان مثال پی سی بی گرد از یک وات در بازار موجود هست به بالا

پی سی بی خطی از 5 وات هست به بالا

و پی سی بی مستطیلی یا پرژکتوری هم بهمین صورت

هیت سینک

هیت سینکاز جنس آلومینیوم ساخته میشود در طیف شکلی گوناگون هستند و در الکترونیک به وفور استفاده میشود . وطیفه اصلی آن خنک سازی ست . آلومینیوم ارزان ترین فلزی است که تبادل گرمایی خوبی دارد . شما برای ساخت یک لامپ نیاز به یک هیت سینک گرد داریپ که در پشت پی سی بی ال ای دی ها قرار بگیرد برای وال واشر نیاز به یک هیت سینک خطی هستید که در پشت پی سی بی قرار بگیرد و همین طور برای پرژکتور . در خصوص با هیت سینک هم تنوع زیادی وجود دارد در ضخامت های مختلف . نا گفته نماند هر چه هیت سینک شما ضخیم تر باشد عمل خنک سازی بهتر انجام میشود . خب برای قرار گیری پی سی بی ها بر روی هیت سینک نیاز هست که پی سی بی پیچ شود یا چسبانده شود . اگر جای عبور پیچ  بر روی پی سی بی تعبیه شده که هیچ شما کافیه کمی خمیر سیلیکن که مخصوص الکترونیک کارهاست رو تهیه کنید زیر پی سی بی بزنید و روی هیت سینک قرار بدین و پیچ کنید اینکه خمیر سیلیکن چیه در بخش پایین تر توضیح میدهم . اگر نه پیشنهاد میکنم اقدام به سوراخ کردن پی سی بی نکنید چون امکان دارد جایی را که سوراخ میزنید از مسیر عیور جریان طراحی شده بر روی پی سی بی بگذزد و مسیر عبوری زا قطع کند و کار سخت بشه . البته کمی حوصله داشته باشید با قرار دادن پی سی بی در زوایای نور میتوانید مسیر های نازک عبوری زا ببینید و جای سوراخ را مشخص کنید . ولی اگز سوراخ لازم وجود نداشت راه آسان تری وجود دارد .

چسب و خمیر سیلیک

چسب و خمیر سیلیکن بسیار در الکترونیک کار برد دارد . جایی که شما اسم هیت سینک را میشنوید اسم خمیر یا چسب سیلیکن را هم میشنوید . چون مکمل کار هم هستند. شما زمانی که پی سی بی را به هیت سینک پیچ میکنید . هر چقدر هم که مجکم ببندید باز فاصله هوایی وجود دارد و عمل انتقال حرارت بخوبی صورت نمیگیرد . ساختار خمیر و چسب سیلیکن به گونه ایی است که انتقال حرارت را بخوبی انتقال میدهد . فرق آن دو تنها در این است که چسب خشک مشود و به یک حالت لاستیکی ارتجاعی میرسد ولی خمیر سیلیکن خیر ؛ خشک نمیشود . نکته مهم اینکه خمیر سیلیکن در خصوص با انتقال حرارت قوی تر عمل میکند . اگر پی سی بی زا به هر دلیلی توانیتسد به هیت سینک پیچ کنید از چسب سیلیکن استفده کنید تمام سطح پشت پی سی بی را به چسب آغشته کنید سپس یر روی هست سینک قرار بدین بعد از گذشت 2 ساعت کاملا آماده استفاده است .

خب تا اینجا وال واشر ما درست شد و کار میکند . برای تکمیل کار نیاز به قاب وال واشر دارید . که با سرچ در اینترنت میتوانید به انوع قاب وال واشر دسترسی پیدا کنید . نکته اینکه چون اکثر قاب های وال واشر فلزی یا آلومینیومی هستند شما میتوانید به جای چسباندن پی سی بی ال ای دی ها به هیت سینک مستقیما به قاب وال واشر بچسبانید . و اینکه خودتان با کمی صرف وقت و هزینه میتوانید قاب مورد سلیقه خودتان را با چوب یا سنگ و حتی پروفیل آهن نازک طراحی کنید و بسازید .  در جهت تکمیل شده باید عرض کنم شما میتیوانید بر روی ال ای دی  های وال واشر  لنز های مخصوص را قرار دهید تا پرتو های نوری متمرکزتر و دقق تر شوند . انواه و اقسام لنز دز بازار موجود میباشد . نحوه قرار گیری لنزها بر روی ال ای دی خا نیز با کمی جسب سیلیکن امکان پذیر است . در خصوص با درایور چنانچخ درایور شما فاقد قاب میباشد میتوانید قاب درایور را بصورت جداگانه خرید نمایید . در انتها عرض کنم که در هنگام ایتفاده از چسب یا خمیر سیلیکن مراقب باشید تا چسب یا همیر با لباستان تماس پیدا نکند . چنانچه این اتفاق افتاد با لبلستان خداحافظی کنید . چون بنده تا این لحظه بار ها این اتفاق برایم افتاد و با تمام حلال های موجود  از بنزین تا تینر ۲۰۰۰۰ اقدام به پاک کردن چسب از روی لباسهام کردم ولی هیج اتفاقی حاصل نشد .

در انتها یادآور میشوم لایت میژن با ساخت سری مدل سان وار که چراغ های پایه دار میباشند . کار را برای عزیزانی که قصد خرید وال واشر رشد گیاهی را دارند آسان کرده است . سری سان وار در دو مدل با رنگ نوری بنفش و نچرال فول اسپکتروم ساخته شده است . در دو سایز ۳۱ سانتی متری و ۷۱ سانتی متری . در دو توان ۱۰ و ۲۲ وات . با قابلیت تنظیم میزان نور جهت آشنایی با سری مدل سان وار از قسمت فروشگاه محصولات را بررسی نمایید یا اینجا را کلیک کنید .

اگر سوال یا راهنمایی در خصوص با ساخت وال واشر داشتید با ما درمیان بگذارید